Brisket Et Nedir?

“BRİSKET” Dananın ilk beş kaburgasının alt tarafı, göğüs ön tarafında bulunan büyük bir parçadır. 1,5 ila 3,5 kilo arasındadır. Ön taraf ağırlığının çoğunu taşıdığından kolajen bağ dokusundan zengindir. İki farklı kas yapısını içerir. Bu yüzden doğru pişirme yöntemi seçilmesi gerekir. Oldukça yağlı bir yapıya sahip döş etidir. 

Nasıl Pişirilir;

Bağ dokusunu oluşturan kolejen lifleri nedeniyle oldukça sert bir ettir. Bunun için dinlendirme ve uzun-yavaş süreli pişirme uygundur. Önemli olan kolejen liflerini jelatin kıvamına getirebilmektir. Bunun için düdüklü tencere, güveç gibi uzun süreli pişirme kaplarını deneyebilirsiniz. Ayrıca yaş ve kuru yaşlandırma yapabilirsiniz. Bu yöntemler pişirme süresini yarıya kadar indirecektir.

Brisket pişirme süreci ve tarifleri ile ilgili yakın zamanda resim ve video paylaşacağız.

Bir cevap yazın

Menü

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsaymaktayız.
Tamam